Instructiuni Aplicare Acril

Instructiuni aplicare Acril

Stergeti foarte bine lacul sau oja de pe unghii si piliti unghiile la acelasi nivel (lungimea maxima 1,5 mm - 2 mm).
Impingeti cuticulele folosind instrumentul de manichiura sau un bat de lemn .
Matuiti suprafata unghiei cu pila (buffer) cit sa nu mai aiba luciu si apoi inlaturati praful cu o periuta.

Cautati tipsurile de marime potrivita pentru fiecare deget in parte.

Tipsul este bine ales atunci cind reprezinta practic o continuare a unghiei naturale

Stergeti unghia cu cleaner (cleanser - degresant ) pentru a indeparta grasimile.

Unghia naturala trebuie sa fie foarte bine degresata pentru a avea aderenta restul produselor care urmeaza a fi aplicate. Din acest moment nu mai atingem unghia naturala cu absolut nimic (degete).

Aplicati lipici pe tipsuri si lipiti-le pe unghia naturala. Asezati-le intii pe virful unghiei naturale si apoi aplecati usor pina se lipeste toata suprafata. Apasati usor timp de aprox 10 sec. Atentie sa nu se formeze bule de aer dupa lipirea tipsului.Scurtati tipsurile cu ghilotina la marimea dorita. Tineti cont de faptul ca dupa taierea cu ghilotina va trebui sa mai piliti asa ca se va mai pierde un pic din lungimea unghiei.

Portiunea unde tipsul se suprapune cu unghia naturala (sau punctul de stres ) se pileste astfel incat sa nu se mai vada portiunea de trecere de la unghia naturala la tips. Pilim foarte bine la trecere astfel incat sa nu se mai simta la mana si sa nu fie vizibila diferenta , avem grija sa nu pilim si pe tips in jos , apoi stergem praful.

Aplicati primer numai pe unghia naturala ramasa libera si asteaptati sa se usuce. Primerul este de 2 feluri - cu uscare la aer sau cu uscare la lampa uv. Ne dam seama ce fel de primer avem in urmatorul mod - in momentul in care aplicam primerul pe unghia naturala , daca avem primer cu uscare la aer atunci vom vedea ca s-a evaporat , daca nu se evapora imediat atunci avem primer cu uscare la lampa si trebuie sa introducem degetele 1 minut la lampa uv inainte de a continua .

Inmuiati pensula in recipientul cu lichid acrilic si apoi in doza cu pudra acrilica. Se va forma o biluta de material pe care intii o plasati pe virful unghiei. Tineti pensula in pozitie orizontala si modelati intii virful unghiei prin miscari de tapotare. O a doua biluta se va plasa pe mijlocul unghie si se va modela. Daca este nevoie se va efectua acelasi procedeu cu o a 3-a biluta de material.

Nu atingeti cuticulele si evitati scurgerea materialului in parti.

Dupa ce s-a uscat complet finisam unghia , pilim lateralele , dam forma si netezim cu pila sau cu bufferul orice inegalitati sau asperitati ar putea fi . Stergem foarte bine cu periuta si degresam.

In acest moment putem aplica modelul dorit dupa caz sau direct top coatul . Avem grija sa aplicam si pe laterale si in fata unghiei si apoi introducem la lampa uv timp de 2 minute .
Aplicam ulei de cuticule si masam , am terminat !


In cazul in care utilizati sabloane de prelungire in locul tipsurilor eliminam lipirea tipsurilor si pilirea si aducerea la acelasi nivel , aplicam sabloanele sub unghiile naturale si indoim virful sablonului asa cum dorim sa obtinem forma finala ( ascutit, patrat). Liniile de pe sabloane va ghideaza in aplicarea acrilului.